Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Ryba w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rybę można upiec w piekarniku ale super smakuje upieczona na grillu

Ryba w majonezie

Składniki:

Ryba w majonezie

 

  • 6 kawałków łososia albo innej ryby ,( ja zrobiłam pstrąga )
  • przyprawa do ryb
  • pęczek koperku
  • sok z jednej cytryny
  • 2-3 łyżki majonezu (majonez musi być bardzo gęsty)
  • 2 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Ryba w majonezie
Rybę posypać przyprawę do ryb , pokrojonym koperkiem i skropić sokiem z cytryny , tak przygotowaną rybę włożyć na noc do lodówki . Majonez zmieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę , rybę ( jeśli to są kawałki ponacinać ) dobrze wysmarować majonezem . Piec w piekarniku około 40 minut w 175*C . Ryba bardzo dobrze smakuje upieczona na grillu