Sposób przygotowania:
Ryba w panierce sezamowej
Rybę rozmrazamy osuszamy i przyprawiamy przyprawa do ryb np Kamis.
Nastepnie obieramy ziemniaki wstawiamy,
Marchewke obieramy i kroimy w kostke z mała ilościa wody by tylko nakryła nam marchewke gotujemy delikatnie żeby nie była za miękka od naszej ugotowanej marchewki odlewamy ok połowy wody i wrzucamy groszek < równiez odlewając połowę zalewy> Masło roztapiamy w garnuszku dodając makę i całośc do marchewki z groszkiem mieszając.
Panierka Sezamowa- Jajo rozbijamy do talerza lub miseczki rozklócamy dodając mleka nastepnie mąki kukurydzianej < tak by konsystencja była lekko gęsta>
Maczamy naszą rybę w naszym jajku z mlekiem i mąką < ciasto powinno sie trzymac ryby nie spływać> i maczamy w sezamie lub posypujemy dośc mocno z obu stron .
Ziemniaki posypujemy koperkiem i wykladamy groszek z marchewką plus oczywiście nasza rybę.
Nastepnie obieramy ziemniaki wstawiamy,
Marchewke obieramy i kroimy w kostke z mała ilościa wody by tylko nakryła nam marchewke gotujemy delikatnie żeby nie była za miękka od naszej ugotowanej marchewki odlewamy ok połowy wody i wrzucamy groszek < równiez odlewając połowę zalewy> Masło roztapiamy w garnuszku dodając makę i całośc do marchewki z groszkiem mieszając.
Panierka Sezamowa- Jajo rozbijamy do talerza lub miseczki rozklócamy dodając mleka nastepnie mąki kukurydzianej < tak by konsystencja była lekko gęsta>
Maczamy naszą rybę w naszym jajku z mlekiem i mąką < ciasto powinno sie trzymac ryby nie spływać> i maczamy w sezamie lub posypujemy dośc mocno z obu stron .
Ziemniaki posypujemy koperkiem i wykladamy groszek z marchewką plus oczywiście nasza rybę.
dobry
eli_555