lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ryba w pierzynce z majnezu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka rybka na stole każdemu zasmakuje.

Ryba w pierzynce z majnezu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w pierzynce z majnezu

 

  • ogórki kiszone 4 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • słoik śledzi w oleju wiejskich 250 gram
  • buraczki marynowane 200 gram
  • majonez 7 łyżek
  • sól pieprz 1 szczypta
  • sok z cytryny do skropienia cebuli 2 łyżki
  • papryka marynowana kolorowa 50 gram

Sposób przygotowania:

Ryba w pierzynce z majnezu
1.Cebule pokroiłam drobno. 2. Posoliłam cebule i dodałam sok z cytryny. 3.Przemieszałam i odstawiłam na 15 minut. 4.Śledzie wyjęłam ze słoika i pokroiłam . 5. Przygotowałam szklany talerz i zaczęłam nakładać. 6.Śledź poszedł pierwszy i na to cebula dosyć sporo. 7. Na wierzch nałożyłam majonez. 8. udekorowałam go ogórkiem , buraczkami i papryką kolorową. 9. Wyszła smaczna rybka.
Ryba w pierzynce z majnezu
Śledzie pokrojone kładziemy na talerzyk szklany
Ryba w pierzynce z majnezu
Posypujemy dosyć sporo cebulą pokrojoną w kosteczkę i skropioną sokiem z cytryny .
Ryba w pierzynce z majnezu
Przykrywamy śledzie majonezem wtsraczy 7 łyżek
Ryba w pierzynce z majnezu
Dekorujemy buraczkami ogórkiem i papryką kolorowa marynowaną

Tagi:

śledzie