misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Ryba w pikantnym sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety skrapiamy z sokiem z cytryny, posypujemy solaoraz pieprzem i odstawiamy na pół godziny.

Ryba w pikantnym sosie

Składniki:

Ryba w pikantnym sosie

 

  • 80dag.filetow morszczuka,
  • marchewka,
  • pietruszka,
  • czerwona papryka,
  • cebula,
  • kawalek selera korzeniowego,
  • 4pomidory,
  • 2lyzki masla,
  • 2lyzki maki,
  • 4lyzki oleju,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • mielona slodka i ostra papryka,
  • sol,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Ryba w pikantnym sosie
Filety skrapiamy z sokiem z cytryny, posypujemy solaoraz pieprzem i odstawiamy na pół godziny. Marchewkę, pietruszkę i seler po obraniu drobno kroimy w kostkę, zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy 10 min. Cebulę siekamy w kostkę, paprykę w drobną kostkę. Pomidory sparzamy a następnie obieramy ze skórki i kroimy w kawałki. W garnku rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę z papryką. Dodajemy pomidory i ugotowane warzywa. Doprawiamy mieloną papryką, piperzem i solą. Gotujemy ok. 10 min. Filety obtaczamy w samej mące i smażymy na oleju. Podajemy polane sosem.

Tagi:

mak