Sposób przygotowania:
Ryba w pomidorach
Włoszczyznę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (można użyć również gotowej, mrożonej włoszczyzny). Wkładamy włoszczyznę do rondelka i dusimy ją w małej ilości wody przez około 10-15 minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem (zamiast soli można użyć vegety). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej filety rybne. Gdy zarumienią się dodajemy je do warzyw i dusimy przez około 5-20 minut. Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami. Danie można również robić w innej wersji. Rybę panierujemy w jajku i w bułce tartej (jak kotlety) i smażymy na oleju. Usmażoną rybę wykładamy na talerz i polewamy powstałym wcześniej sosem pomidorowym.