LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ryba w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Super zapiekana rybka nie tylko na obiad.

Ryba w porach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w porach

 

Sposób przygotowania:

Ryba w porach
Umytą rybę osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować w tym rybę. Filety obsażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Por pokroić, zeszklić na maśle wraz z vegetą. Przykryć tym rybę. Całość zalać śmietaną, posypać serem startym startym na tarce o grubych oczkach i zapiekać przez ok. 20 min. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Ryba w porach
Porcjowane, panierowane i smażone filety ryby.
Ryba w porach
Krojenie, smażenie na maśle pora i obłożenie nim ryby.
Ryba w porach
Zalanie śmietaną filetów rybnych z porem.
Ryba w porach
Obsypanie startym serem filetów rybnych.

Tagi:

sery ser