Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba w sosie cytrynowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cytrynę umyć. Zetrzeć skórkę (1 łyżeczka), a po­tem wycisnąć sok. Drugą

Ryba w sosie cytrynowym

Składniki:

Ryba w sosie cytrynowym

 

  • 4 filety rybne

 

 

 

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie cytrynowym
Cytrynę umyć. Zetrzeć skórkę (1 łyżeczka), a po­tem wycisnąć sok. Drugą cytrynę obrać ze skórki. Podzielić na cząstki, po­kroić je na kawałki. Filety umyć, osuszyć, skropić so­kiem z cytryny i pokroić na porcje. Listki estrago­nu drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło z olejem, włożyć posie­kany estragon, łyżeczkę skórki, kawałki cytryny. Wlać sok. Oprószyć cu­krem i pieprzem. dusić 5 min. Następnie włożyć kawałki ryby. Smażyć po 3-5 min z każdej strony. Po­dawać z ziemniakami ugo­towanymi w mundurkach.

Tagi:

filety rybne