iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Ryba w sosie jajeczno-kaperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubie urozmaicać stare przepisu poprzez dodawanie nowych składników oraz przypraw. Ta ryba jest bardzo miękka i aromatyczna.

Ryba w sosie jajeczno-kaperkowym

Składniki:

Ryba w sosie jajeczno-kaperkowym

 

  • 1 kg filetów rybnych(dorsz, morszczuk),
  • 3 jaja,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 szklanki jogurtu maturalnego,
  • pęczek kopru,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka mleka,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie jajeczno-kaperkowym
Ryby solimy, kroimy w średnie kawałki. Z mleka 1 jajka i mąki miksujemy ciasto naleśnikowe, maczamy w nim ryby i smażymy na gorącym oleju na złoto. Pozostałe 2 jajka gotujemy na twardo, siekamy bardzo drobno, mieszamy z jogurtem, majonezem, solą, pieprzem oraz posiekanym koprem wstawiamy do lodówki na 20 min. Ryby układamy na półmisku polewamy schłodzonym sosem i wstawiamy do lodówki.

Tagi:

filety rybne