LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Ryba w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na rybę w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Składniki:

Ryba w sosie koperkowym

 

  • 20 dag filetów rybnych
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka maki żytniej
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie koperkowym
Opłukać filety i wrzucić do zakwaszonej wody (z soku cytryny).Gotować aż zmiękną,potem wyciągnij ją na półmisek ,na patelni lub w rondelku rozpuścić masło,wymieszać z mąką i mieszać by nie powstały grudki,wlać mleko i zagotować.Sos doprawić solą do smaku, trochę sokiem z cytryny i koperkiem i polać sosem ugotowaną rybę