Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ryba w warzywach 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna rybka w warzywach

Ryba w warzywach 4

Składniki:

Ryba w warzywach 4

 

  • 0,5 kg mrożone filety z morszczuka
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • mąka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 puszka groszku konserwowanego

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach 4
Filety na noc wyjąć z zamrażalki, by się rozmroziły. Następnie pokroić morszczuka na większe kawałki. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do uduszonej cebulki dodać paprykę, poddusić chwilę razem. Na końcu dodać odlany i osączony groszek z puszki, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, rozmieszać widelcem. Rybę panierować w rozmąconym jajku i mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć morszczuka na półmisek, obłożyć warzywami. Rybę podawać na gorąco.

Tagi:

jajko jajka