Aneta04

Aneta04

Kucharz
[Przepisów: 5]

Ryba w warzywach na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba w warzywach nadaje się wyśmienicie na kolację wigilijną

Ryba w warzywach na zimno

Składniki:

Ryba w warzywach na zimno

 

  • 1 kg ryby (fileta)
  • CIASTO:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki vegety
  • ZALEWA:
  • 3 szklanki wody
  • 3/4 szklanki oleju
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek octu
  • 5 łyżek ketchupu
  • przecier pomidorowy (prawie cały słoiczek)
  • sól
  • 5 cebul
  • mały słoiczek ogórków konserwowych
  • mały słoiczek papryki konserwowej

 

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach na zimno
Ze składników na ciasto przygotować ciasto naleśnikowe. Rybę usmażyć na patelni maczając ją uprzednio w cieście naleśnikowym.Zagotować wodę, olej, ocet, przecier pomidorowy, ketchup, sól - następnie dodać cebulę pokrojoną w talarki, potem ogórki i paprykę pokrojone w słupki.Usmażoną rybę w cieście przekładać do półmiska na przemian z sosem. (sos wykorzystać do końca).