malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba w warzywnej pierzynce

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wtedy ryba wypija powstałe soki i jest soczysta. Kiedyś robiłam rybę z cebulą też ale postanowiłam zrobić bez, wyszło wyśmienicie.

Ryba w warzywnej pierzynce

Składniki:

Ryba w warzywnej pierzynce

 

  • 1 kg filetów rybnych dowolnych,
  • 5 marchewek,
  • 4 pietruszki,
  • 1 seler,
  • słoik keczupu łagodnego,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 jajka,
  • pół szklanki bułki tartej,
  • szklanka bulionu warzywnego
  • łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywnej pierzynce
Filety dokładnie odsączamy i solimy, pieprzymy, kroimy w kawałki. Jajka rozkłócamy i każdy filet maczamy w jajku i panierujemy bułką tartą, smażymy na gorącym oleju na złoto. Marchew, seler, pietruszkę kroimy w słupki. Do rondla wlewamy bulion i dodajemy warzywa oraz słodzimy , dusimy pod przykryciem do miękkości, Gdy są już miękkie, dolewamy pół szklanki wody oraz keczup. Chwilę dusimy i dodajemy ryby. Przekładamy do miski i odstawiamy do lodówki na noc.