Sposób przygotowania:
Szczupak na fenkułowo-porowej pierzynce
Przygotowujemy rybę -marynujemy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Pora kroimy w cienkie talarki, pietruszkę w kostkę, a fenkuł wzdłuż w cienkie paseczki. Warzywa smażmy na odrobinie oleju. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Szczupaka panierujemy w niewielkiej ilości mąki. Rybę smażymy na dobrze rozgrzanym oleju połączonego dla smakowitości z łyżką masła. Z marchewki i selera przygotowujemy domowe chipsy- zaczynamy od pokrojenia warzyw w cienkie talarki - dobrze służy do tego tarełko, na którym kroimy ogórki na mizerię. Możemy przygotować chipsy świąteczne- z talarków wyciąć kształt gwiazdek. Chipsy smażymy na dobrze rozgrzanym oleju- aż uzyskamy chrupiące przekąski. Usmażone talarki przekładamy na papierowy ręcznik- pozbywamy się zbędnego tłuszczu. Gotowe chipsy solimy. Usmażonego szczupaka wykładamy na fenkułowo-porową pierzynkę. Podajemy z chipsami warzywnymi. Dekorujemy kiełkami brokuła.