goyaczek

goyaczek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Ryba pod pierzynka z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkostrawne danie gdy mamy ochote na rybke " inaczej". Mase warzywna mozna dowolnie modyfikowac dodawac warzywa swieze jak rowniez mrozone

Ryba pod pierzynka z warzyw Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryba pod pierzynka z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod pierzynka z warzyw
Brokul zblanszowac i drobno pokroic. Cebule i papryke poddusic na oleju. Warzywa wymieszac, dodac do nich ser zolty, jajko, smietane i bulki tartej taka ilosc aby masa sie zagescila, przyprawic. Filety rybne rozmrozone osuszyc recznikiem papierowym i natrzec sola i pieprzem. ulozyc na natluszczonej blasze i nakladac porcje warzyw na kazdy kawalek ryby. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac 20 minut w temp. 180 stopni.
Ryba pod pierzynka z warzyw
Rybka na blasze przed wlozeniem do piekarnika