Sposób przygotowania:
Ryba w zalewie 2
CIASTO NALEŚNIKOWE: Rybę wypłukać, pokroić na małe kawałki i osuszyć. Przygotować gęste ciasto naleśnikowe: dobrze wymieszać wszystkie składniki, ciasto musi być bardzo gęste. Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. ZALEWA: Cebulę zeszklić na oleju. Pozostałe składniki ( wodę, olej, przecier, ketchup i ocet z przyprawami ) gotować około 3 minuty od wrzenia, następnie dodać zeszkloną cebulę oraz paprykę i ogórki pokrojone w kosteczkę. Zamiast papryki, można dodać same ogórki- wtedy dodajemy cały duży słoik ogórków. Można też zrobić z samą papryką- jak kto lubi :) Tą zalewą od razu zalewamy usmażone ryby- w dużej misce lub półmisku kładziemy na zmianę raz warstwę zalewy, raz warstwę ryb. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy ryba nasiąknie zalewą. SMACZNEGO :)