Rafvis

Rafvis

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Ryba w zalewie octowej

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

potrawa najlepiej smakuje okolo 4 godziny po przygotowaniu

Ryba w zalewie octowej

Składniki:

Ryba w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Ryba w zalewie octowej
Filet z ryby obtoczyc w jajku i mace, a nastepnie usmazyc. Cebule pokroic w talarki. Zalewe przygotowac z takiej ilosci wody, cukru, octu i soli jaka podalem wyzej oraz dodac (w zaleznosci od gustu) po jednej sztuce ziela i liscia. Usmazona rybe wlozyc do zamykanego pojemnika, dodac do niej cebule i calosc zalac zalewa. Zamkniety pojemnik wstawiamy do lodowki na okolo 4 godziny. SMACZNEGO!!!

Tagi:

ryby ryba