Magda 84

Magda 84

Kucharz
[Przepisów: 15]

Ryba w zalewie pod warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis jest sprawdzony .Ryba w takiej zalewie smakuje bardzo dobrze,robię ją już od paru lat tradycyjnie na Święta.

Ryba w zalewie pod warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w zalewie pod warzywami

 

  • Składniki:

 

  • 0,5 kg płatów rybnych(gatunek według uznania)

 

 

 

  • 3 czerwone cebule

 

 

 

 

 

  • Zalewa:

 

  • 1 szklanka wody

 

  • 1 szklanka oleju

 

  • słoik przecieru pomidorowego(200 g)

 

  • 2 łyżki ketchupu

 

 

  • sól,pieprz,cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba w zalewie pod warzywami
Rybę kroimy na mniejsze kawałki,panierujemy w mące jajku i bułce.Smażymy na tłuszczu z obu stron na rumiano. Cebulę kroimy w półksiężyce natomiast paprykę oraz ogórka w paski. .Układamy warstwami na przemian rybę,cebulę,paprykę i ogórka. .zalewa: :wszystkie składniki z sobą łączymy a następnie musimy na ogniu zagotować.Gorącą zalewę wlewamy na warstwy ryb i warzyw. .Odstawiamy na 24 godziny.
Ryba w zalewie pod warzywami
.
Ryba w zalewie pod warzywami
.
Ryba w zalewie pod warzywami
.
Ryba w zalewie pod warzywami
.