Sposób przygotowania:
Ryba w zalewie
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na danie z ryby. Jajko rozmącić widelcem. Filety myjemy bardzo dokładnie i obtaczamy w rozmąconym jajku a następnie w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju, usmażoną rybę układamy w głębokim półmisku lub po prostu w naczyniu żaroodpornym. W dalszej kolejności należy przygotować zalewę do ryby, w tym celu do garnka wlewamy wodę przegotowaną, ocet, liście laurowe oraz ziele angielskie , całość należy zagotować i ostudzić.Cebule należy obrać i pokroić w talarki, a następnie zeszklić ją na patelni, czosnek obieramy i siekamy bardzo drobno na małe plasterki, na sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz i vegetę, bazylię i oregano, można dodać inne ulubione przyprawy. Zalewę wymieszać z cebulą, olejem, czosnkiem i zalać ciepłą zalewą rybę w naczyniu. Wstawić do lodówki w celu przegryzienia się smaków.