Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Ryba z ananasem Edyty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Lubię szybkie dania i mało skomplikowane....

Ryba z ananasem Edyty

Składniki:

Ryba z ananasem Edyty

 

  • 1,2kg świeżych filetów z dorsza lub mintaja
  • 4 łyżki oleju
  • średni ananas (może być z puszki)
  • 8 pomidorków (małych)
  • 4 cebule
  • szklanka ryżu
  • 1/2 szklanki soku pomidorowego
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryba z ananasem Edyty
Ryż ugotować na sypko. Ananasa obrać, ze środka wyjąć rdzeń, pokroić na kawałki. Cebule obrać grubo posiekać. Pomidory umyć osuszyć i pokroić w ćwiartki. Rybę umyć, pokroić na kawałki posolić. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę. Następnie włożyć kawałki ananasa, zamieszać. Smażyć kilka minut. Dodać cebulę i pomidory, wlać sok pomidorowy. Dusić pod przykryciem 10min. Gotową potrawę podawać z ryżem.

Tagi:

ryż