Sposób przygotowania:
Ryba z burakiem
Rybę opłukać, osuszyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Czosnek obrać, umyć i pokroić w plasterki. Buraka umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek opłukać i posiekać. Rybę obłożyć cebulą, czosnkiem, koperkiem i burakiem. Przyprawioną rybę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Po godzinie czasu, rybę wyciągnąć z lodówki, polać sokiem z cytryny i szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Rybę zapiekać w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 30 min.
Po godzinie czasu, rybę wyciągnąć z lodówki, polać sokiem z cytryny i szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Rybę zapiekać w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 30 min.