Sposób przygotowania:
Ryba z curry
Najpierw warzywa gotuję-al dent, bez soli i wszystkie razem( nie gotuję papryki i kukurydzy). Następnie kroję w kostkę paprykę, smażę ją, do niej dodaje ugotowane, odcedzone warzywa, kukurydzę i smażę chwilę, posypuję odrobiną papryki. Następnie w garnku gotuję ok. 3/4 szkl. wody z kostką rosołową. Wcześniej rybę kroję w paseczki, obtaczam w jajku i bułce i smażę ja. Następnie przekładam rybę do patelni z warzywami. Zagotowaną wodę wlewam do patelni z warzywami i rybą, wszystko razem duszę ok. 10 min. W tym czasie do jogurtu dodaję curry. Gdy warzywa się uduszą, wyłączam ogień, delikatnie wlewam jogurt, mieszam i już :) Można doprawić do smaku no i koniecznie podawać z ryżem. Można dodać również pędy bambusa :)
Sandra S