Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Ryba z duszonymi warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

40 minut.Danie dla dwóch osób.

Ryba z duszonymi warzywami.

Składniki:

Ryba z duszonymi warzywami.

 

  • Filety z ryby np.dorsz 40dag świeżych a 70 mrożonych.
  • 4 obrane marchewki
  • 1/2 obranego selera korzeniowego
  • 2 małe cebule
  • 200ml.słodkiej śmietany 18/
  • Fix ryba duszona w sosie koperkowym może być Knorra
  • 1 łyżka oleju
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba z duszonymi warzywami.
Marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę kroimy w plastry.Wszystkie warzywa smażymy około 5-7 minut na oleju.Pieprzymy i przekładamy do zapiekanego naczynia.Na wierzch układamy rybę lekko ją po solić.Fix mieszamy ze śmietaną,polewamy rybę i warzywa.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20min. w 200 stopniach.

Tagi:

ryba ryby sosy