Sposób przygotowania:
Ryba z fasolką na pomidorowo
Filety rozmrażamy,osuszamy. Skrapiamy rybę sokiem z cytryny, oprószamy pieprzem i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy, kroimy, sparzamy wrzątkiem i osączamy.
Przygotowane kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju(odstawiamy rybę w miejsce gdzie zachowa ciepło) . Czosnek kroimy w plasterki albo miażdżymy i przesmażamy na małej ilości oleju. Dorzucamy przygotowaną cebulę i lekko przesmażamy.
Dodajemy też pokrojone pomidory i nadal chwilę smażymy. Podlewamy trochę bulionem i dusimy aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodajemy pokrojoną paprykę i osączoną z zalewy fasolkę.
Doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami. Gorący sos wykładamy na usmażoną rybę.
Przygotowane kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju(odstawiamy rybę w miejsce gdzie zachowa ciepło) . Czosnek kroimy w plasterki albo miażdżymy i przesmażamy na małej ilości oleju. Dorzucamy przygotowaną cebulę i lekko przesmażamy.
Dodajemy też pokrojone pomidory i nadal chwilę smażymy. Podlewamy trochę bulionem i dusimy aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodajemy pokrojoną paprykę i osączoną z zalewy fasolkę.
Doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami. Gorący sos wykładamy na usmażoną rybę.