paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowa i pyszna ryba z zielonym groszkiem

 Ryba z groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba z groszkiem

 

  • 3/4 szkalnki zielony groszek mrożony,
  • 1/2 sztuki cebula,
  • 3-4 sztuki filet ryby,
  • Przyprawa do ryb,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smku,
  • 2 łyżki masło

Sposób przygotowania:

Ryba z groszkiem
Filety ryby rozmrozić jeśli są mrożone oprószyć przyprawą do ryb i zostawić na pół godziny.(można użyć filetów z dorsza, mintaja, miruny, czy pangi). Cebulę obrać i najlepiej pokroić w piórka. Na patelni roztopić łyżkę masła i zrumienić cebulkę, dodać zielony groszek i troszkę wody tak aby mógł się w niej udusić groszek. Dusimy na małym ogniu ok 7 minut jeśli jest woda odkryć pokrywkę aby odparowała. Rybę usmażyć bez panierki gdy przewrócimy na druga stronę dodać groszek z cebulką i masło 1 łyżkę i dusić pod przykryciem aby ryba doszła.
 Ryba z groszkiem
Filety ryby rozmrozić jeśli są mrożone oprószyć przyprawą do ryb i zostawić na pół godziny.(można użyć filetów z dorsza, mintaja, miruny, czy pangi).
 Ryba z groszkiem
Cebulę obrać i najlepiej pokroić w piórka. Na patelni roztopić łyżkę masła i zrumienić cebulkę,
 Ryba z groszkiem
Do cebuli dodać zielony groszek i troszkę wody tak aby mógł się w niej udusić groszek. Dusimy na małym ogniu ok 7 minut jeśli jest woda odkryć pokrywkę aby odparowała.
 Ryba z groszkiem
Rybę usmażyć bez panierki i przewrócić na drugą stronę.