kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

ryba z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

najlepsze i najzdrowsze są potrawy z ryby

ryba z grzybami

Składniki:

ryba z grzybami

 

  • 2 filety z dorsza
  • 80 gram grzybów
  • 40 ml śmietany
  • mieszanka suszonych ziół ( pietruszka, koperek, szczypiorek)
  • wino

Sposób przygotowania:

ryba z grzybami
filety z ryby ułożyć w ceramicznym naczyniu podlać winem, posypać plasterkami masła, doprawić sola i pieprzem. na wierzchu położyć grzyby pokrojone w cienkie plasterki.
naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika piec w temp. 160 stopni ok 25 minut.

Tagi:

zioła grzyby