mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Ryba z makaronem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie , tanie i bardzo smaczne danie na obiad.

Ryba z makaronem i warzywami

Składniki:

Ryba z makaronem i warzywami

 

  • 2 filety rybne ( dowolny gatunek)
  • 250 g makaronu rurek
  • 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię
  • 3 łyżki masła
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 1 jajko
  • chilli w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba z makaronem i warzywami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać 3 łyżki masła i zapiekać przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Oprószoną solą rybę maczać w rozkłóconym jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pod koniec zapiekania warzyw dodać do nich makaron i doprawić solą, pieprzem oraz chilli. Po czym całość wymieszać. Usmażoną rybę podawać z zapieczonym makaronem.