lara1908

lara1908

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Ryba z porami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

jedzonko na post:) i dla tych co lubią rybke

Ryba z porami

Składniki:

Ryba z porami

 

  • 1kg ryby
  • 5 porów (średnich
  • 1/4 l wywaru rybnego
  • 2 łyzki gestej śmietany
  • 3 łyżki wermutu
  • olej do smażenia
  • sól\
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Ryba z porami
Pory pokroić na kawałki. Ułożyć w formie żaroodpornej +sól,pieprz,zalać połową wywaru i przykryć. Piec 10 min.w temperaturze 200C Resztę wywaru zagotować ze śmietaną i wermutem+przyprawy. Obsmażyć rybę na olej i ułożyc ją do porów,dusić 5 min. Oba sosy połączyć.

Tagi:

ryba ryby pory