Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba z rusztu

         
ocena: 5/5 głosów: 1562

Filety umyć, osaczyć z wody (zdjąć ewentualną skórę) i podzielić na duże

Ryba z rusztu

Składniki:

Ryba z rusztu

 

  • 60 dag filetów rybnych
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • sproszkowana papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba z rusztu
Filety umyć, osaczyć z wody (zdjąć ewentualną skórę) i podzielić na duże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Jedną łyżkę oliwy wymieszać z sokiem z cytryny i tak przygotowanym sosem skropić rybę, odstawić na godzinę. Następnie osaczyć z zalewy i oprószyć papryką. Piekarnik rozgrzać, ruszt lub blachę posmarować oliwą. Rybę piec po 7 minut z każdej strony. Podawać z sezonową surówką.

Tagi:

filety rybne