Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba z warzywami (Indie)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zamarynować rybę w piklach i odstawić na 0,5 godziny. Warzywa pokroić w równe kawałki.

Ryba z warzywami (Indie)

Składniki:

Ryba z warzywami (Indie)

 

  • 250 g fileta z ryby pokrojonego w kawałki

 

  • 2 łyżki pikli z chili i pomidorów (Chili Tomato Pickle Patak`s)

 

  • 250 g warzyw (pieczarki, brokuły, cebula, pomidory, papryka)

 

  • 100 ml rosołu (może być z kostki rosołowej)

 

  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Ryba z warzywami (Indie)
Zamarynować rybę w piklach i odstawić na 0,5 godziny. Warzywa pokroić w równe kawałki. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, usmażyć rybę i przełożyć na talerz. Pozostałą część oleju rozgrzać na tej samej patelni, wrzucić warzywa poczynając od najtwardszych i smażyć 3-5 min. Dodać rybę, polać rosołem, przykryć pokrywkę i dusić dalsze 3-5 minut. Podawać z ryżem.


A.S.

Tagi:

ryba ryby