sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ryba zapiekana 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i bardzo proste danie. Polecam

Ryba zapiekana 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba zapiekana 6

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana 6
Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawiamy na 20 minut. Natkę i szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Bułkę tartą mieszamy z oliwą. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy rybę, smarujemy masłem i posypujemy ziołami. Całość posypujemy bułką tartą. Piec 30 minut w temperaturze 190 stopni C. Smacznego
Ryba zapiekana 6
Filety płukamy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki
Ryba zapiekana 6
Szczypiorek i pietruszkę drobno siekamy.
Ryba zapiekana 6
3 łyżki bułki tartej mieszamy z 2 łyżkami oliwy
Ryba zapiekana 6
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy masłem, posypujemy ziołami i bułką tartą

Tagi:

tarta