Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana z kalafiorem i serem
Nagrzac piekarnik do 160-180 stopni. Naczynie zaroodporne wysmarowac maslem. Mrozone filety rybne namoczyc w goracym mleku przez ok. 3-5 minut. Ugotowac delikatnie kalafiora, wyjac z wody, lekko ostudzic. Rybe po namoczeniu osuszyc i przelozyc do naczynia zaroodpornego. Na wierzch ryby polozyc kalafiora podzielonego na drobniejsze rozyczki. Maslo rozpuscic na patelni, dodac make, i mleko, w ktorym moczyla sie ryba, dokladnie wymieszac. Kiedy wszystkie skladniki sie polacza na koncu dodac starty zolty ser, pieprz, ziola, sol. Wymieszac dokladnie. Tak przygotowana masa zalac rybe i kalafiora. Posypac dodatkowo serem zoltym i bulka tarta. Zapiekac w piekarniku przez ok.20 minut.
szewczyk
Natala1210