Rybka pod chlebową pierzynką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sama nie dawno wypróbowałam ten przepis.U mnie w domu taka rybka wejdzie do naszego menu.

Rybka pod chlebową pierzynką.

Składniki:

Rybka pod chlebową pierzynką.

 

  • 3 płaty rybne
  • 8 kromek chleba tostowego
  • 20 dkg.żółtego sera
  • 5 łyżek oliwy
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawa do ryb
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Rybka pod chlebową pierzynką.
Najlepiej użyć do zapiekanki formy teflonoewej.Jeśli nie to zwykłą formę wykładamy folią aluminiową i smarujemy olejem.Wykładamy do formy rybę i skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą pieprzem i przyprawą.Odstawiamy na 20 min. Chleb kroimy w kostkę,dodajemy starty ser i posiekaną natkę.Mieszamy dodając olej i posiekany czosnek.Rybę przykrywamy masą chlebową.Zapiekamy 30min w temp.190 stopni.Rybkę podajemy z surówką.Najlepiej z kiszonej kapusty.