MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Rybka w marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zbliżają się święta. Potrawa w sam raz na wigilijny stół

Rybka w marchwi

Składniki:

Rybka w marchwi

 

  • 6 filetów panga
  • 2 jajka
  • bułkatarta
  • 5 marchwi większych
  • 3 korzenie pietruszki
  • 1 średni seler
  • 1 por
  • 3 cebule
  • 200 g koncentratu pmidorowego
  • sól pieprz
  • przyprawa do ryb
  • vegeta p kucharek

Sposób przygotowania:

Rybka w marchwi
1.Myjemy warzywa 2. trzemy na tarce z dużymi oczkami, jedynie por kroimy w krążki a cebule w talarki 3. warzywa podsmarzamy w brytwance w niewielkiej ilości oleju, dodajemy sól, pieprz, dodajemy do smaku vegety. 5. gdy warzywa zmięknł dolewamy ok 1/2 szkl wody i dusimy przez 10 minut na małym ogniu 6. Dodajemy 1/5 szkl wody i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze przez ok 8 minut 7. Na rozgrzanej patelni smażymy kawałki ryb posypane przyprawą do ryb i obtoczonych w jajku i bułce tartej. 8.Gdy farsz bedzie gotowy i ryba układamy na przemian na półmisku farsz, kawałki ryby, farsz, itd