sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Rybka zapiekana z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczoną rybę można jeść ze świeżą bułeczką lub ziemniakami i surówką.

Rybka zapiekana z serem

Składniki:

Rybka zapiekana z serem

 

  • 750 g filetów z mintaja
  • 1 łyżka oleju
  • 100 g sera żółtego
  • kilka pieczarek
  • sól
  • oregano lub tymianek
  • folia do pieczenia

Sposób przygotowania:

Rybka zapiekana z serem
Filety rybne myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,dzielimy na porcje,każdą porcję solimy,posypujemy oregano lub tymiankiem.
przycinamy 4 arkusiki folii,smarujemy je olejem i na każdym arkuszu układamy porcję ryby.
Na rybę wykładamy poszatkowane pieczarki,zawijamy brzeg folii,wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni, po 20 min rozchylamy folię.
Na każdej porcji układamy ser i trzymamy w piekarniku aż ser się roztopi.
podajemy bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.

Tagi:

sery ser