wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Rybne gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gołąbki nie zawsze muszą być z mięsem i ryżem.

Rybne gołąbki

Składniki:

Rybne gołąbki

 

  • 2 filety rybne
  • 8 liści kapusty
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • olej
  • 200 ml śmietany 30%
  • 100 g startego sera
  • 1 kostka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Rybne gołąbki
Filety pokroić na  części. Warzywa oczyścić, pokroić w paski. Podsmażyć na oleju. Na liściach kapusty ułożyć kawałek ryby i porcje warzyw. Zawinąć. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Kostkę bulionową rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i połączyć ze śmietaną. Zagotować. Gołąbki zalać śmietaną i posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. zapiekać pod przykryciem 25 min. Podawać na ciepło.