mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Rybne kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne rybne kotleciki- idealne na obiad.

Rybne kotleciki

Składniki:

Rybne kotleciki

 

  • 400 g fileta z mintaja ( lub innej ryby)
  • 100 g zmielonego twarogu
  • 2 dymki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rybne kotleciki
Filety z ryby opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym i zemleć w maszynce. Dymki oczyścić i drobno posiekać. Kukurydzę oraz groszek osączyć z zalewy. Rybę wymieszać ze zmielonym twarogiem, cebulą, kukurydzą i groszkiem. Wbić 3 jajka i wsypać około 6 łyżek bułki tartej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę , po czym formować z niej małe, płaskie kotleciki. Każdy z nich obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Danie można podawać z ziemniakami ugotowanymi na parze lub też z ryżem.