Sposób przygotowania:
rybny z morszczuka
Rybę płuczemy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny Czosnek przeciskamy przez praskę łączymy z szczyptą soli i tak przygotowanym nacieramy kawałki ryby. Na sam koniec pieprzymy je i odstawiamy do zamarynowania na ok 2 h. Po tym czasie rybe oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na oleju ze smażenia ryby. Gdy cebula będzie złotawa ponownie na patelnie wykładamy rybę. Całość zalewamy winem i dusimy ok 10 min. Pietruszkę siekamy drobno, łączymy ze śmietaną, odrobiną pieprzu i soli, mieszamy. Do sosu śmietanowego dodajemy też koncentrat i tak przygotowany po 10 min duszenia ryby z cebulą dodajemy na patelnię. Wszystkie składniki na patelni doprowadzamy do wrzenia.