Sposób przygotowania:
Ryby pieczone z ziołami
no to zaczynamy od ryb wypatroszyć
oczyścić z łusek , wyciąć skrzela i opłukać w zimnej wodzie
potem osuszyć ryby posolić wewnątrz
potem posypać grubo mielonym pieprzem
do wnętrza ryby włożyć listki ziół (ilość jak kto lubi)
a to co pozostanie drobniutko pokroić
przed pieczeniem rybę nasmarować ( można za pomocą pędzelka )ryby z roztopioną margaryną wymieszaną oliwą i posypać ziołami
Kratki lub pręty rusztu nasmarować olejem (najlepiej tak by były tłuste)
na ruszt wkładamy ryby i smażymy je nad żarem
i piec około 15 / 20 minut
i gotowe ;)
ryby można smażyć różne tym samym sposobem np.
karpie , szczupaki,flądry, pstrągi itp.
oczyścić z łusek , wyciąć skrzela i opłukać w zimnej wodzie
potem osuszyć ryby posolić wewnątrz
potem posypać grubo mielonym pieprzem
do wnętrza ryby włożyć listki ziół (ilość jak kto lubi)
a to co pozostanie drobniutko pokroić
przed pieczeniem rybę nasmarować ( można za pomocą pędzelka )ryby z roztopioną margaryną wymieszaną oliwą i posypać ziołami
Kratki lub pręty rusztu nasmarować olejem (najlepiej tak by były tłuste)
na ruszt wkładamy ryby i smażymy je nad żarem
i piec około 15 / 20 minut
i gotowe ;)
ryby można smażyć różne tym samym sposobem np.
karpie , szczupaki,flądry, pstrągi itp.