Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Ryby po japońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Można podawać jako przystawkę, lub zimne danie. Do tej potrawy nadają się także kotlety sojowe.

Ryby po japońsku

Składniki:

Ryby po japońsku

 

  • 1 kg filetów
  • 4 duże cebule
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki
  • 2 1/2 szkl wody
  • 1 jajko
  • 1 szkl mąki
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 mały słoik przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • główka czosnku
  • sól do smaku
  • wegeta do ryb

Sposób przygotowania:

Ryby po japońsku
Ryby przyprawiamy wegeta lub samą solą, obtaczamy w ciescie naleśnikowym tj. 1 szkl maki 1 jajko 1/2 szkl wody, smażymy
Ważywa kroimy drobno w kosteczkę, cebule podgotowujemy i również siekamy z reszty składników przygotowujemy zalewę, składniki łączymy i zagotowujemy. Ryby na zmianę z warzywami przekładamy do naczynia i zalewamy gorącą zalewą.
Smacznego