iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Sposób na rydza

Rydze w białym winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rydze w białym winie szybko i smacznie

Rydze w białym winie

Składniki:

Rydze w białym winie

 

  • 1/3 kg rydzów,
  • 2 łyżki masła,
  • sos sojowy,
  • pieprz biały ,
  • 1 marchewka,
  • 1/2 cebuli,
  • 1/2 szklanki białego wina wytrawnego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rydze w białym winie
Rydze myjemy przebieramy ,obieramy i kroimy na kawałki . Na patelni rozpuszczamy masło dobre dwie łyżki . Cebule obieramy ,siekamy . Marchewkę obieramy.Na masło kładziemy posiekaną cebulkę i startą na tarce marchewkę . Podsmażamy chwile i dodajemy rydze. Smażymy kilka minut . Zalewamy winem . Wino redukujemy . Doprawiamy pieprzem ,sosem sojowym do smaku . Dusimy chwilę i podajemy .

Tagi:

sosy rydze grzyby