Sposób przygotowania:
Rydze w panierce
Oczyszczamy rydze ze ściółki, płuczemy na sicie. 2 jajka mieszamy trzepaczką z 50 ml mleka. Każdy grzyb dokładnie maczamy w jajkach, potem panierujemy rydze dokładnie z każdej strony w bułce tartej. Rydze smażymy z obu stron na gorącym oleju. Usmażone rydze wykładamy na talerz, posypujemy solą i dekorujemy natką pietruszki.
![Rydze w panierce Rydze w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rydze-w-panierce-69481.jpg)
![Rydze w panierce Rydze w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rydze-w-panierce-69482.jpg)
![Rydze w panierce Rydze w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rydze-w-panierce-69483.jpg)
![Rydze w panierce Rydze w panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rydze-w-panierce-69484.jpg)
kołczu