ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ryż brązowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie może być dodatkiem do mięs bądź samodzielną potrawą

Ryż brązowy z warzywami

Składniki:

Ryż brązowy z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ryż brązowy z warzywami
Ryż brązowy gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wykładamy fasolkę szparagową. Dusimy ją podlewając wodą aż zmięknie, wtedy dokładamy pokrojone pieczarki. Wszystko solimy. Pomidor oblewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki i dorzucamy na patelnię. Wszystko dusimy pod przykryciem razem aż warzywa będą miękkie. Ryż po ugotowaniu odsączamy i wrzucamy na patelnię do duszących się warzyw. Całość trzymamy na ogniu często mieszając aż potrawa uzyska odpowiednią konsystencję a zbędna woda odparuje.

Tagi:

ryż