gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Ryż dmuchany z kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny deser dla całej rodziny

Ryż dmuchany z kakao

Składniki:

Ryż dmuchany z kakao

 

  • 1 duże opakowanie ryżu dmuchanego (preferowanego) ok. 50 dag
  • 80 dag krówek
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Ryż dmuchany z kakao
Do miski włożyć margarynę i roztopić. Następnie dodać krówki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Jeszcze na podgrzanym palniku dodajemy miód i kakao. Mieszamy. Gdy wszystko będzie dobrze wymieszane odłożyć na ok. 3-5 minut, by lekko ostudziło się. Po tym czasie dodać ryż preferowany. Wymieszać i odbierać po trochu. Formułować kulki lub inne kształty. Odstawić do ostudzenia. Zimne smakują bardzo dobre* najlepiej robić to w dużym naczyniu

Tagi:

ryż