sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Ryż na słodko-kwaśno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż na słodko-kwaśno to ciepłe danie

Ryż na słodko-kwaśno

Składniki:

Ryż na słodko-kwaśno

 

Sposób przygotowania:

Ryż na słodko-kwaśno
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę,w rondelku rosgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulę dodać ryż smażyć przez minutę,zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu. Marchewki i pory oczyścić i pokroić w cienkie sztyfciki, najpierw dodać do ryżu marchewki a po kilku minutach pory. Umyć i osuszyć rodzynki i wymieszać je z orzeszkami wsypać do ugotowanego ryżu,całą potrawę doprawić solą,pieprzem i imbirem.

Tagi:

ryż