Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Ryż po algiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis z Algierii

Ryż po algiersku

Składniki:

Ryż po algiersku

 

  • 1 szklanka sypkiego białego ryżu
  • 250 ml przegotowanej wody
  • 1łyżeczka masła
  • pół szklanki soku z pomarańczy (najlepiej świeżo wyciśnięty)
  • pół łyżeczki startej skórki z pomarańczy
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Ryż po algiersku
Do wody dodać masło, skórkę otartą z pomarańczy, sok i szczyptę soli. Zagotować. Po czym wsypać ryż. Gotować jeszcze 25 minut na wolnym ogniu. Podawać posypane natką.

Tagi:

ryż