aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ryż po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszny meksykański ryż, polecam.

ryż po meksykańsku

Składniki:

ryż po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

ryż po meksykańsku
Podgrzewamy na patalni olej. cebule obieramy i kroimy w droną kostkę, można opłukać ją zimną wodą wtedy nie będziemy tak płakać przy krojeniu. Następnie dodajemy nieugotowany ryż, masło. Pomidory zalewamy wrzątkiem i ściągamy z nich skórkę. kroimy w kostkę i ddoajemy do ryżu. Dusimy pod przykryciem. Przyprawiamy: chili, solą i pieprzem. Na koniec dodajemy rozgnieciony czosnek. Gotujemy, aż ryż nam napęcznieje.

Tagi:

ryż