Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Ryż pomarańczowy :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dodatek do II dań . Wg mnie doskonale pasuj do drobiu .

Ryż pomarańczowy :

Składniki:

Ryż pomarańczowy :

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż pomarańczowy :
W garnku z grubym dnem rozgrzać olej z masłem . Wsypać ryż i obsmażać go 5 minut mieszając . Wlać sok i 2 szklanki bulionu .Dodać kurkumę i rozdrobniony miąższ z pomarańczy. Gotować podlewając resztą bulionu ( gdy ten co był w garnku zostanie już wchłonięty – tak jak przy risotto ) aż ryż będzie miękki ( a całość płynu wchłonięta . Zawinąć przykryty pokrywką garnek w koc i trzymać tak zawinięty przez 1 godzinę ( można wsadzić zawinięty garnek starą metodą między poduszki). Podawać uformowany w kopczyk udekorowany kawałkami pomarańczy .

Tagi:

ryż