Ryż z grzybami shi-take i porami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę i pora kroimy drobno, dusimy na maśle lub oleju i dodajemy pokrojone grzybki. Podsmażamy je przez chwilę, a następnie zalew

Ryż z grzybami shi-take i porami

Składniki:

Ryż z grzybami shi-take i porami

 

  • 1 cebula,
  • 1 por
  • 1 łyżka masła lub oleju,
  • 200g świeżych grzybów Shi-take
  • 1 szklanka ryżu,
  • ½ szklanki wywaru z jarzyn
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż z grzybami shi-take i porami
Cebulę i pora kroimy drobno, dusimy na maśle lub oleju i dodajemy pokrojone grzybki. Podsmażamy je przez chwilę, a następnie zalewamy małą wywarem wywaru z jarzyn lub wodą, dodajemy sól i pieprz i dusimy do miękkości.



Osobno gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Podajemy ryż ustrojony grzybami.

Tagi:

ryż grzyby pory