Sposób przygotowania:
Ryż z gulaszem indyczym
Mięso z indyka umyć pokroić w dowolną kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane i dodać pokrojoną cebulę dymkę w kostkę, odsmażyć lekko.
Do podsmażonej cebuli dodać mięso pokrojone w kostkę i smażyć na początku na dużym płomieniu aby mięso się obrumieniło lekko.
Następnie podlać wodą gotowaną i dusić do miękkości. Przyprawić ziołami dowolnymi, solą ziołową ,papryką ostrą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić gulasz.
Ryż ugotować wcześniej w lekko osolonej wodzie i wyłożyć na talerze, dodać gulasz z indyka i podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu.
Do podsmażonej cebuli dodać mięso pokrojone w kostkę i smażyć na początku na dużym płomieniu aby mięso się obrumieniło lekko.
Następnie podlać wodą gotowaną i dusić do miękkości. Przyprawić ziołami dowolnymi, solą ziołową ,papryką ostrą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić gulasz.
Ryż ugotować wcześniej w lekko osolonej wodzie i wyłożyć na talerze, dodać gulasz z indyka i podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu.