Sposób przygotowania:
Gulasz indyczy z pieczarkami i papryką
Najpierw marynuję mięso, umyte kroję na kawałki, dodaję przyprawy i wlewam 2-3 łyżki oleju smakowego, mieszam i odstawiam na około godzinę.
W między czasie obieram pieczarki, kroję w grube plastry.
Myję, pozbawiam nasion papryki i kroję w piórka, cebulę i czosnek w plasterki.
Cebulę i czosnek podsmażam na niewielkiej ilości oleju, dodaję zamarynowane mięso , obsmażam z każdej strony. Zalewam wrzątkiem i duszę 30 minut.
Po tym czasie dodaję pieczarki i papryki. Gotuję jeszcze 15 -20 minut, do miękkości.
Na koniec zagęszczam delikatnie skrobią, wymieszaną w małej ilości wody.
Doprawiam do smaku.
Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną.
W między czasie obieram pieczarki, kroję w grube plastry.
Myję, pozbawiam nasion papryki i kroję w piórka, cebulę i czosnek w plasterki.
Cebulę i czosnek podsmażam na niewielkiej ilości oleju, dodaję zamarynowane mięso , obsmażam z każdej strony. Zalewam wrzątkiem i duszę 30 minut.
Po tym czasie dodaję pieczarki i papryki. Gotuję jeszcze 15 -20 minut, do miękkości.
Na koniec zagęszczam delikatnie skrobią, wymieszaną w małej ilości wody.
Doprawiam do smaku.
Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną.
Holly
zbysiowa
Dziękuję :) Delikat do mięs ;) sól, papryka, cukier, cebula , koncentrat pomidorowy , olej palmowy, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz czarny, ekstrakty warzywne (cebula, papryka), oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra..
Marika-
Magdalena88
zbysiowa
Dziękuję za miłe słowa :)
zbysiowa
Polecam :)
marcinka
OktawiaG
zbysiowa